Pražské setkání MSP partnerů společnosti Sophos

22. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Společnost Sophos v březnu uspořádala své vůbec první setkání MSP partnerů v České republice. Oblast spravovaných služeb, včetně souvisejících produktů, se pro Sophos stává stále důležitějším segmentem, který těží z rychle rostoucího zájmu zákazníků (a současně třeba i z nedostatku spolehlivých specialistů na kybernetickou bezpečnost).

Zájem o nabídku spravovaných služeb potvrdila i velká účast tuzemských resellerů a poskytovatelů ICT služeb na tomto setkání, které Sophos pod názvem Partner Get Together Prague zorganizoval v pražském hotelu Vienna House by Wyndham.

Akci za společnost Sophos společně odstartovali Patrick Müller, sr. channel manažer, a Scott Tyson, který je z pozice ředitele prodejního kanálu MSP v EMEA zodpovědný za rozvoj vztahů Sophosu s MSP na úrovni celého regionu.

„Moc rád bych vás zde přivítal a hned v úvodu bych chtěl zdůraznit, že dnešní den je především o vás a o tom, co vám můžeme nabídnout. Dnes se bude hodně mluvit o MDR nástrojích a dalších novinkách určených pro poskytovatele služeb, ale představíme vám i náš rychle rostoucí tým dedikovaný pro potřeby MSP,“ uvedl v úvodu konference Scott Tyson. „MSP segment na většině trhů raketově roste a my bychom se s vámi rádi podělili o to, jak to vypadá v zahraničí a kam se budeme ubírat v blízké budoucnosti. Doufáme tedy, že si z dnešních prezentací odnesete užitečné informace, ale současně bychom od vás rádi získali upřímnou zpětnou vazbu, protože jste to právě vy, kdo naše produkty a služby prodává,“ doplnil Tyson.

Následně byli hostům představeni i další zaměstnanci společnosti Sophos zodpovědní za oblast partnerského prodeje a spravovaných služeb včetně Ann-Kathrin Jacobs (vedoucí marketingu pro prodejní kanál), Christophera Dedeke (marketingový manažer pro prodejní kanál), Petera Skondra (manažer pro sales engineering) a George Trzila (sr. channel manažer). Konference se zúčastnili také zástupci distributorů Annex NET a Comguard.

Prezentační blok

Přednáškový blok byl zaměřený na klíčové aspekty související s oblastí spravovaných služeb a jejich poskytovatelů. V první prezentaci nejprve hovořil Patrick Müller obecněji o aktuální situaci na trhu a v prodejním kanále jaké takovém. Následně popsal nejnovější vývoj na poli kybernetické bezpečnosti, včetně aktuálních kybernetických hrozeb a situace v ČR, a poradil nejvhodnější „go-to-market“ strategie pro nové produkty a služby. Na závěr svého vystoupení Müller partnerům nabídl i několik zajímavých podpůrných marketingových a prodejních promoakcí a připomněl i aktualizaci partnerského portálu a výhody plynoucí z registrace obchodních případů.

Na technické novinky se zaměřil Peter Skondro, který své vystoupení zahájil myšlenkou, že běžný antivirus je již mrtvý a detekce hrozeb a reakce na ně jsou naopak stále složitější. Během své přednášky partnery seznámil např. s integrovanou bezpečnostní platformou Sophos Active Adversary Defense, poukázal na rozdíly v řešeních Sophos MDR Essentials a Sophos MDR Complete a přiblížil novinky v nabídkách Sophos XDR či Sophos NDR. Skondro se zastavil také u platformy Sophos MDR for Microsoft Defender a následně dal prostor také firewallům z rodiny Sophos XGS.

Čas vyhrazený prezentacím po pauze na kávu a občerstvení uzavřel blok věnovaný novinkám pro partnery ze segmentu MSP, který si vzali na starost Scott Tyson a Georg Trzil.

Společná večeře a prostor pro networking

Setkání bylo oficiálně zakončeno společnou večeří a prostorem pro diskusi o tématech, která vyvstala v průběhu konference, stejně tak jako o záležitostech z každodenního pracovního, ale i mimopracovního života.

Obrazová galerie:

Podobné články

Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek

10. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Sophos)
Podle výroční zprávy State of Ransomware 2024 společnosti Sophos se průměrná výše výkupného za poslední rok zvýšila na pětinásobek. Organizace, které zaplatily výkupné, uvádějí průměrnou platbu ve výši dvou milionů dolarů, oproti 400 000 dolarů v průzkumu z roku 2023. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů. Čtěte více

Obavy o zabezpečení cloudů má 96 % firem

9. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Neustálý vývoj a zavádění nových cloudových aplikací komplikuje zabezpečení podnikového IT. Podle průzkumu společnosti Fortinet například 96 % respondentů uvádí, že mají střední nebo velké obavy o cloudovou bezpečnost. Podle 93 % dotazovaných je vážným problémem zejména všeobecný nedostatek odborníků na zabezpečení cloudů. Čtěte více

Nový tým Esetu se zaměří na mezinárodní kyberkriminalitu

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Bezpečnostní experti z pražské pobočky ESETu se nově cíleně zaměří na mezinárodní aktivity kyberkriminálních útočných skupin. Nově vzniklý tým vedený Jakubem Součkem má za úkol aktivně vyhledávat a dlouhodobě monitorovat obávané útoky ransomwarem, který dle dat společnosti ESET posílil v minulém roce o více než 50 procent. Čtěte více

Třetina zaměstnanců v práci sdílí hesla, otevírá neznámé přílohy nebo jinak ohrožuje bezpečnost

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Anect)
Třetina českých zaměstnanců porušuje zásady bezpečného chování na internetu a své zaměstnavatele tak vystavuje zvýšenému riziku online podvodu nebo hackerského útoku. Lidé například navzájem sdílejí přihlašovací údaje do firemních systémů, zasílají pracovní dokumenty soukromým e-mailem či přes sociální sítě nebo k práci využívají neschválené soukromé počítače či telefony. Čtěte více